20 / 05 / 2022

Posibilități de certificate SSL

Funcționarea protocolului SSL este necesară pentru a avea un certificat SSL instalat pe server. Aceasta este o semnătură digitală unică a site-ului dvs. Un astfel de certificat este necesar în primul rând pentru bănci, sisteme de plată și alte organizații care lucrează cu date cu caracter personal - pentru a proteja tranzacțiile și pentru a preveni accesul neautorizat la informații. Certificatele SSL diferă între ele suport pentru diferite tipuri de domenii, precum și capacități extinse, precum și nivelul de validare, perioada de valabilitate, viteza de eliberare. În acest articol vom discuta principalele posibilități ale certificatelor.

Verificare domeniu

Cel mai simplu tip de certificat este cel pe care numai domeniul îl confirmă, iar apoi adresa administratorului de domeniu va primi un link pentru a activa eliberarea certificatului. Acestea sunt eliberate aproape imediat. În același timp, nu este afișată nicio informație despre organizație dacă site-ul reprezintă o anumită organizație.

Verificare organizație

Acest tip de certificat (OV - validarea organizației) conține deja numele organizației și un individ nu îl poate obține. Perioada de emitere variază de la 3 la 10 de zile. Aici, ca verifică dacă o astfel de organizație există și că domeniul îi aparține.

Audit extins al organizației

EV - certificatele (validare extinsă) sunt unul dintre cele mai scumpe și sunt dificil de obținut, deoarece există o verificare pe mai multe niveluri. În plus față de faptul că domeniul aparține organizației aici este încă atent verificat de către organizația în sine. Activitățile juridice, fizice și operaționale ale subiectului, indiferent dacă sunt disponibile documente oficiale, compania are dreptul exclusiv de a utiliza domeniul. Bara verde din browser cu numele organizației este doar o dovadă că organizația a trecut o verificare extinsă.

Acordați atenție perioadei de valabilitate a certificatelor SSL. De obicei, acestea sunt emise pentru cel puțin un an, dar, de exemplu, LetsEncrypt numai pentru 90 zile.

De asemenea, merită menționat aici sunt certificate SSL auto-semnate, le puteți genera singur în orice cantitate, de exemplu, în panoul ISP - panoul de control al serverelor web bazate pe Linux. Pe astfel de certificate, browserele «blestem» și roboții de căutare nu indexează site-urile cu certificate auto-semnate, acestea pot fi utilizate numai în scopuri personale, de exemplu, pentru utilizarea pe domenii de testare în dezvoltarea de proiecte.









Comanda