20 / 05 / 2022

De ce site-uri "mor" și cum să-l evite

Un domeniu este una dintre cele 2 componente care fac site-ul dvs. live. A doua componentă este găzduirea, locul în care se află site-ul tău. De asemenea, trebuie plătit la timp. În caz contrar, hosterii păstrează site-urile expirate încă câteva săptămâni, apoi le șterg complet. Poate că există hosteri care vor restaura un site expirat în jumătate de an, dar eu nu am văzut așa ceva.

Pentru a evita pierderea site-ului din cauza datoriilor, trebuie să verificați e-mailul la care primiți o notificare de plată. Puteți, de asemenea, să faceți un memento pe telefon despre plata anuală de găzduire, să o scrieți într-un calendar google sau ios. Dacă adresa dvs. de e-mail s-a schimbat, trebuie să o schimbați la registratorul de domenii. Și mai bine, alegeți o companie de găzduire care vă va suna în fiecare zi și vă va aminti despre reînnoirea domeniului și găzduirea, chiar dacă sunt puțin mai scumpe decât altele.
Gazduirea a ars

Și nu este o glumă! În 2010, un incendiu a izbucnit în compania de găzduire din Odesa hosting.ua. Majoritatea clienților noștri au site-urile lor acolo. Când s-a întâmplat acest lucru, au crezut că toate site-urile au dispărut, hosterii nu au răspuns la scrisori, la apeluri. Toți clienții sunt în panică, toată lumea sună și trag un semnal de alarmă. Acele site-uri pe care le aveam pe serverele de testare au fost imediat transferate pe o altă găzduire, iar acele site-uri care nu erau la noi pur și simplu nu au funcționat. A trebuit să aștept răspunsuri de la gazde. Până la urmă totul s-a terminat relativ bine, ni s-au dat toate copiile de rezervă o săptămână mai târziu. Și gazduirea și-a continuat munca. Aceste situații se pot întâmpla în orice companie. Se poate întâmpla un cutremur, un tsunami, o bombă poate fi plantată, serverele pot fi furate din centrul de date, o pisică poate merge lângă server și se poate lovi cu mustața, va cădea și toate hard disk-urile se vor sparge. Nu voi exprima întreaga listă de nenorociri care sper să nu se întâmple, dar Dumnezeu salvează seiful.

Cum să evitați este greu de spus, dar este totuși posibil să fiți în siguranță. Solicitați periodic copii ale site-urilor de la hosteri și descărcați-le pe PS-ul dvs. sau încărcați-le în cloud. Acest lucru ar trebui făcut cel puțin o dată pe an!

Site pe găzduire și domeniu gratuit

Dacă nu plătiți pentru găzduire și domeniu, nimeni nu este obligat să întrețină site-ul. În orice moment, poate fi dezactivat și veți rămâne fără site. Nici măcar nu poți face o revendicare. Deci puteți pierde site-ul oricând. De ce se întâmplă acest lucru: atunci când îi ceri Google să „creeze un site web gratuit”, ei oferă multe servicii care fac posibil să faci singur un site web prin simpla completare a unui chestionar. Astfel de servicii oferă atât găzduire gratuită, cât și un domeniu în speranța că veți comanda altceva de la ei. Dacă nu beneficiază de tine, îți vor elimina site-ul.

Viruși

Una dintre metodele populare de infectare a site-ului web este software-ul vechi. Mulți oameni folosesc CMS gratuit pentru a crea un site, ceea ce înseamnă că orice hacker poate descărca același motor și poate găsi vulnerabilități în el. Acesta caută pe Internet site-uri pe același motor și inserează viruși în ele. Dezvoltatorii CMS învață despre astfel de vulnerabilități și lansează o nouă versiune a motorului cu protecție, oferind tuturor site-urilor să își actualizeze versiunea pentru a se proteja de hacking. Puțini oameni știu că periodic trebuie să le spui dezvoltatorilor site-ului tău să verifice actualizarea CMS și să plătească pentru terminarea site-ului pentru o nouă versiune a motorului.

O altă metodă populară de infectare a site-urilor este pierderea accesului FTP. Există un număr mare de viruși care fură accesul FTP de pe computere și infectează site-urile web. Poate nici nu știi că ai astfel de viruși. Este posibil să fi făcut clic pe linkul din stânga sau să fi instalat vreun program piratat de pe Internet și gata, computerul tău este infectat. Pentru a evita o astfel de infecție, este mai bine să nu accesați FTP decât dacă este absolut necesar, mai ales de pe dispozitive cu sistem de operare Windows. Dacă cereți cuiva să facă modificări în funcționalitatea site-ului dvs., asigurați-vă că va funcționa pe LINUX sau IOS. Mai bine, cereți gazderilor acces la fișiere prin SSH, acest tip de conexiune este sigur.

Ce se poate întâmpla când un site este infectat:

Site-ul conține link-uri către resurse terțe sau chiar viruși. În astfel de cazuri, Google afișează o notificare tuturor că site-ul dvs. este infectat și îi invită să părăsească site-ul dvs.

Un program care trimite spam va fi instalat pe site-ul tău, iar găzduirea va închide posibilitatea de a trimite scrisori de pe site sau de a bloca site-ul, au existat cazuri în care site-ul a fost dat afară din găzduire.

Va recomandam:

  • Înregistrați un domeniu și găzduire pe numele dvs
  • Plătiți la timp pentru găzduire și domeniu
  • Actualizați la timp motoarele site-ului sau dezvoltați un site pe un motor individual
  • Nu accesați FTP în mod inutil
  • Faceți copii de rezervă








Comanda