20 / 05 / 2022

Cum să creezi sitemap.xml corect

Fișierul sitemap.xml permite motoarelor de căutare să citească informații cum ar fi locația paginilor site-ului, frecvența actualizării lor, ora ultimelor modificări și structura ierarhică a resursei care determină prioritatea indexării anumitor pagini. Astfel, motorul de căutare este asistat în paginile de indexare, ceea ce face procesul mai rapid și mai productiv. Fișierul sitemap.xml îmbunătățește capacitatea roboților de căutare de a furniza informații despre conținutul media - de exemplu, prin postarea unui videoclip pe site, sitemap-ul poate specifica durata acestuia, navigarea în familie și alte informații suplimentare.

Un alt avantaj al fișierului sitemap.xml este că site-urile tinere cu greutăți referențiale scăzute și lipsa unei reporniri adecvate sunt mai ușor de intrat în indexul motorului de căutare atunci când este disponibil. În acest sens, crearea și configurarea corectă a acestuia sunt extrem de importante pentru optimizarea motorului de căutare. Puteți crea sitemap.xml cu orice editor de text. În absența unor competențe adecvate, puteți recurge la resurse speciale de internet, de exemplu, htmlweb.ru. Pentru a face acest lucru, completați câmpul URL introducând adresa site-ului pentru care este necesară harta site-ului. Printre parametrii care trebuie specificați, formatul fișierului, frecvența de reîmprospătare a paginii, prioritățile de indexare. Opțional, puteți specifica alți parametri. Sistemul generează apoi codul pentru a crea sitemap, care ar trebui să fie copiat la editorul de text și de a salva fișierul ca sitemap în * format xml.

Pentru ca robotul de căutare să detecteze sitemap-ul și să citească din el calea către fișier trebuie să fie scrisă în documentul robots.txt, care este, de asemenea, situat în directorul rădăcină al site-ului. Fișierul Sitemap configurat corespunzător este un instrument suplimentar gratuit pentru motorul de căutare pentru a îmbunătăți traficul pe internet.

Recomandările Google etrier pentru crearea unui fișier sitemap aici, care este interesat să învețe recomandările Google pentru SEO căutați cu atenție pe pagina specificată există un link la «Ghidul SEO pentru începători» de la Google!

Recomandările Yandex Caliper pot fi găsite în ajutorul Yandex Webmaster aici (toată lumea care utilizează domeniile .RF sau din alte motive are adrese de pagină chirilice pentru a căuta în mod necesar).

Și, desigur, pentru webmasterii mai avansați, recomandările complete de pe site-ul creatorilor acestui protocol: http://ww.sitemaps.org/ru/protocol.html.

Pentru proprietarii de bloguri de pe motorul WordPress există un plugin special despre care am scris deja în acest post.









Comanda