20 / 05 / 2022

Ce ar trebui să fac dacă site-ul este sancționat de Google?

Motoarele de căutare au roboți speciali care verifică site-ul pentru cod rău intenționat, viruși, pagini spam și alte tipuri de conținut „rău”. Ei lucrează independent de indexatorul principal de bot, ei nu sunt supuși regulilor din robots.txt și se conectează cel mai probabil nici măcar din subrețeaua motorului de căutare, astfel încât acestea să nu poată fi identificate prin IP. În acest articol vom analiza sancțiunile care pot fi impuse site-ului Google pentru conținut rău intenționat pe pagini, metode de „promovare neagră” și ce să faceți dacă site-ul dvs. Este sancționat de Google.

Motivele sancțiunilor

Motorul de căutare Google are două tipuri de notificări despre problemele de securitate ale site-ului: "Acțiuni manuale" și "probleme de securitate".

Cauza primului tip de sancțiuni este SEO „negru” (promovarea incorectă a motorului de căutare) sau conținutul spam de pe site, care afectează calitatea rezultatelor căutării și arată utilizatorului conținutului irelevant al motorului de căutare sau manipulează (răsturnări de situație) indicatorii site-ului (de exemplu, pagerank).

Dar site-ul nu dăunează vizitatorilor și nu infectează computerele și dispozitivele mobile cu cod rău intenționat. Recent, cel mai activ Google banit din spatele paginilor spam, care sunt utilizate de webmasteri fără scrupule pentru a căuta promovarea resurselor altor persoane.

Cauza celui de-al doilea tip de sancțiuni este răspândirea virușilor de pe site care pun în pericol securitatea vizitatorilor site-ului: Codul de virus de pe pagini poate redirecționa către pagini necunoscute, sugerează descărcarea de troieni sub masca actualizărilor de sistem (Flash Player, Java, etc.) și de a efectua alte operațiuni neautorizate.

În acest caz, prejudiciul este cauzat în primul rând vizitatorilor site-ului, nu motorului de căutare. Prin urmare, în cazul infecțiilor deosebit de periculoase, paginile pot fi pur și simplu excluse din rezultatele căutării. Site-ul este garantat a fi marcat ca o amenințare la adresa siguranței vizitatorului.

Ce ar trebui făcut?

Mai întâi de toate, clar site-ul de cod virus, uși, șterge toate script-uri hacker. Un scanner specializat de coduri rău intenționate, cum ar fi serviciul gratuit aI-BOLIT, vă va ajuta să le găsiți. Apoi, este necesar să se pună o protecție împotriva hacking, astfel încât câteva zile acest cod nu apare din nou. După eliminarea motivului sancțiunilor, trebuie să trimiteți cererea de reverificare a site-ului și de excludere din baza de date malware. În funcție de tipul sancțiunii, există două opțiuni:

1. În cazul în care a existat un virus pe site-ul, cererea ar trebui să fie trimis la secțiunea "probleme de securitate", în cazul în care va fi un avertisment și butonul "cerere de verificare".

2. În cazul în care site-ul a fost supus măsurilor manuale, este necesar să se trimită formularul de cerere în secțiunea "Căutare trafic->măsuri manuale".

În cazul unor probleme de securitate, site-ul este moderat automat și, în majoritatea cazurilor, este eliminat din sancțiune în termen de 24 de ore. Cu moderare manuală, procesul este foarte lent - verificarea poate fi amânată pentru o perioadă de câteva săptămâni până la câteva luni, în funcție de tipul sancțiunii.

Dacă nu puteți face față problemei de a ieși din sancțiuni, cel mai bine este să contactați specialiștii relevanți, care vor stabili cauza, o vor elimina și vor elimina în mod competent site-ul din abisul motorului de căutare.

Comanda